EC-PEMSGrote fabrieken moeten continu emissies meten. Traditioneel worden hiervoor analysers gebruikt. Het is ook mogelijke om  emissies te voorspellen met een model op basis van de operationele condities van de installatie: Predictive Emission Monitoring System (PEMS).

Wat is een PEMS
Emissiemodellen zijn modellen die op een computer draaien. Ze worden gevoed met gegevens van de installatie (bijvoorbeeld het brandstofverbruik en de verbrandingstemperatuur in de installatie). Het model berekent met deze gegevens de emissie in de schoorsteen.
Het model wordt gebouwd met gegevens van de installatie (procescondities + emissies) die worden vastgelegd tijdens een meetperiode van enkele dagen. De bouwer van het model zoekt naar logische relaties tussen de procescondities en de emissie en legt deze vast in de PEMS. Als de PEMS gereed is dan wordt hij in de installatie op een computer geinstalleerd. De PEMS leest continu procesdata en vertaalt dit naar emissiedata.

Een PEMS mag worden gebruikt als hij voldoet aan de norm EN 14181 en NTA 7379:
– de meetonzekerheid moet aan de eis van de wetgever voldoen.
– de PEMS moet door een geaccrediteerd testlaboratorium worden gekalibreerd / gecontroleerd.
– de input sensoren van de PEMS moeten continu worden bewaakt (sensor validatie).

Wat kunt u van ons verwachten
– Bouw en onderhoud van PEMS.
– State-of-the-art PEMS: neuraal netwerk PEMS software inclusief sensor validatie systeem.
– Volledige outsourcing van continue monitoring met PEMS

Waarom kiest u voor Emission Care
Wij zorgen ervoor dat u aan uw wettelijke meetverplichting voldoet tegen de laagste kosten. Wij nemen desgewenst de volledige zorg voor de continue monitoring uit handen. Onze ervaring gekoppeld aan de hoogwaardige PEMS software levert betrouwbare oplossingen.
De PEMS software kan ook aangeven hoe de installatie moet worden bedreven om de laagste emissie te behalen.